Welkom op de website van Scouting de Brimzen uit Buitenpost.
Ouderraad

Binnen Scouting De Brimzen worden de leden en hun ouders vertegenwoordigd door de ouderraad. Wanneer een ouder vragen of opmerkingen heeft of ergens mee zit kan de ouderraad uitkomst bieden. Het eerste aanspreekpunt voor ouders is de leiding van de speltak van hun kind, maar lukt dit op één of andere manier niet, dan kan dit ook via de ouderraad.

Doordat de leden van de ouderraad betrokken zijn bij scoutingDeBrimzen, kennen zij leiding en bestuur goed, maar doordat zij zelf geen leiding zijn en op de eerste plaats zelf ook ouder van een lid zijn ,hebben zij vaak een andere kijk op zaken. Deze kijk deelt de ouderraad met leiding en bestuur als adviesorgaan.

De ouderraad is ook een klankbord voor staf en leiding en heeft zitting en een stem in de groepsraad, het beslissend orgaan binnen Scouting De Brimzen.

Naast de ouderraad willen we andere ouders uitnodigen om, als het nodig is, hand- en spandiensten te verrichten voor De Brimzen, bijvoorbeeld bij de potgrondactie, het één of twee keer per jaar meehelpen met de grote schoonmaak, ed. Hiervoor zal de leiding of de ouderraad contact opnemen via de mail.

Op regelmatige basis komt de ouderraad bij elkaar om actuele zaken en vragen en/of opmerkingen te bespreken. Heeft u een vraag of opmerking? Dan kunt u één van de leden van de ouderraad aanspreken bij het koffiemoment of een mail sturen naar: ouderraad'apenstaartje'debrimzen.nl


Samenstelling ouderraad:
De ouderraad bestaat uit één ouder per jeugdspeltak
Op dit moment zijn dit:

Speltak Lid ouderraad
Bevers Anneke Veenstra
Welpen Dinie van der Veen
Junior scouts Jan van der Bijl
Senior scouts Bert Holtsema
Explorers Rózsika Mevius (voorzitter)