Welkom op de website van Scouting de Brimzen uit Buitenpost.
Lid worden

Als je op zoek bent naar een leuke hobby, elke zaterdag leuke stoere dingen wilt doen met anderen, lekker buiten bezig wilt zijn, word dan lid van Scouting de Brimzen! Hieronder staan een aantal handige tips, hoe je lid kunt worden.

Kom eens kijkenJe mag gratis en vrijblijvend drie keer komen kijken. Je kunt dan kijken of je Scouting leuk vindt. De activiteiten, opkomsten, zijn altijd op zaterdag. Kijk in het lijstje hieronder op welke tijdstippen de activiteiten zijn:

  • 5-7 jaar (bevers): 's ochtends van 10.00 tot 12.00 uur
  • 7-10 jaar (welpen): 's ochtends van 10.00 tot 12.00 uur
  • 10-13 jaar (junior scouts): 's middags van 13.00 tot 15.00 uur
  • 13-16 jaar (senior scouts): 's middags van 13.00 tot 15.00 uur
  • 16-19 jaar (explorers): 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur
  • Het kan zijn dat we soms van deze tijden afwijken. Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om van te voren dus even contact met ons op te nemen via het contactformulier

    InschrijvenAls je na drie keer kijken, hebt besloten dat je lid wilt worden, vraag dan aan de leiding om een inschrijfformulier. Het kan zijn, dat er een wachtlijst is, vraag hiervoor ook de leiding. Na het invullen van het inschrijfformulier volgt soms nog een kennismakingsgesprek met de ouders, waarna je echt lid bent. De nieuwe leden hoeven in het begin nog geen uniform te dragen; dat komt pas vanaf de installatie.

    InstallatieAls je een tijdje mee hebt gedraaid, volgt de officiŽle installatie. Dit doen we vaak met een groepje nieuwe leden tegelijk. De installatie is een feestelijke gebeurtenis, waarbij vanzelfsprekend de ouders en andere familieleden van harte uitgenodigd zijn. Bij deze gebeurtenis leg je de scouting-belofte af en krijg je het Scouting-insigne (installatieteken) en de groepsdas. Vanaf dat moment hoor je officiŽel bij Scouting.